«Κάνε το πρώτο βήμα και στην προφύλαξή σου»

Για τις ανάγκες της καμπάνιας ενημέρωσης γυναικών σχετικά με το HIV ή και το AIDS, «Κάνε το πρώτο βήμα και στην προφύλαξη σου», δημιουργήθηκε ένα video, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται με πολύ όμορφο τρόπο, οι ιστορίες 4 καθημερινών γυναικών που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία στην ερωτική προσέγγιση. Μέσα από το video, παρακολουθούμε τις πρωταγωνίστριες σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς τους, όπως στον εργασιακό χώρο, σε ένα μπαρ ή και τη στιγμή που κάνουν το χόμπι τους, να κάνουν την πρώτη κίνηση με τον ερωτικό τους σύντροφο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία για την προφύλαξή τους.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και με πρωταγωνίστριες τις Λένα Δρoσάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά και Γιούλικα Σκαφιδά, το Κέντρο Ζωής στέλνει το μήνυμα ότι ο HIV αφορά και τις γυναίκες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που ζουν με τον HIV παγκοσμίως είναι γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη 1 στις 3 διαγνώσεις HIV αφορά σε γυναίκες. Στην Ελλάδα, το 66,5 % των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με HIV μέχρι σήμερα, απέκτησαν τον ιό μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

#kanetoprotovima και στην προφύλαξή σου!

Ευχαριστούμε θερμά τη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου και τους ταλαντούχους ηθοποιούς Αυγουστίνο Κούμουλο, Γκελαμέρη Ντίνο, Άγγελο Ντάλλα, Νίκο Μαυράκη & Ηλία Αδάμ για τη συμμετοχή τους καθώς και την Pitch για την ζεστή φιλοξενία της.

Credits: The Newtons Laboratory

Παραγωγή: Filmiki

Μουσική: Άγγελος Κυρίου, Larry Gus

Ήχος: Oxyzed