11/06: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Νέα ομιλία με θέμα «HIV, ψυχική υγεία & συναισθηματική ευεξία» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 18:30, στο πλαίσιο του προγράμματος Positive Counseling.

Εισηγήτρια της ομιλίας θα είναι η κα. Φανή Γκόμα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος Υπεύθυνη Γραφείου ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τη συναισθηματική ευεξία και την ψυχική υγεία για ανθρώπους που ζουν με HIV.

Η συναισθηματική ευεξία και η ψυχική υγεία είναι σημαντικές για όλους. Το να περνά κάποιος επώδυνες περιόδους είναι μέρος της ζωής. Ωστόσο, κατά καιρούς, οι στιγμές αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν διαταραχές της ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη ή άγχος, όπου αρνητικά συναισθήματα (όπως πεσμένη διάθεση, αίσθημα αβοηθητότητας ή απελπισίας για το μέλλον, πένθος) συνεχίζουν για αρκετό χρονικό διάστημα ή επανέρχονται ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να παρεμποδίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Η διάγνωση και το να ζει κάποιος με μια σοβαρή ασθένεια, όπως ο HIV, είναι πιθανό να έχει μεγάλη συναισθηματική επίδραση και οι άνθρωποι με HIV – ως ομάδα – εμφανίζουν πιο συχνά προβλήματα ψυχικής υγείας από ό,τι ο γενικός πληθυσμός. Εάν έχεις συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας, το να μάθεις να τα κατανοείς και να τα διαχειρίζεσαι αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να μπορείς να τα αντιμετωπίζεις.

Στο τέλος της ομιλίας θα διανεμηθεί ενημερωτικός οδηγός, ο οποίος παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την συναισθηματική ευεξία και την ψυχική υγεία προς τους ανθρώπους που ζουν με HIV.