Βγαίνοντας στην επιφάνεια – H ιστορία του Greg Louganis

PrintΒγαίνοντας στην επιφάνεια – H ιστορία του Greg Louganis

 

Ο Greg Louganis (Γκρεγκ Λουγκάνης), ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών στον χώρο των καταδύσεων, έρχεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΜΗΚΥΟ Κέντρο Ζωής, για να δώσει μία και μοναδική ομιλία για το ελληνικό κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 (στις 19:00), με θέμα την οροθετικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Η βιωματική ομιλία με τίτλο «Βγαίνοντας στην επιφάνεια – H ιστορία του Greg Louganis», εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Ο διάσημος Ολυμπιονίκης, μέσα από μια προσωπική βιωματική αφήγηση, θα αναφερθεί στον αγώνα του κατά του κοινωνικού στιγματισμού και των διακρίσεων, σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε καν τι ήταν ο ιός HIV και το ΑIDS.

Σκοπός του ομιλητή είναι να ευαισθητοποιήσει τους ακροατές, ώστε να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS στην Ελλάδα.

Tον Γκρεγκ Λουγκάνη θα προλογίσει ο Κωστής Χατζημωράκης, Διευθυντής του Κέντρου Ζωής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Έχει προβλεφθεί ταυτόχρονη μετάφραση (στα αγγλικά και στα ελληνικά) και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Θα υπάρχει δυνατότητα απευθείας μετάδοσης μέσω  της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).