Καλοκαιρινό “Εγώ και ο HIV”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στην Αθήνα, η καλοκαιρινή συνάντηση «Εγώ και ο HIV».

Στην πρώτη ενότητα, η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, παρουσίασε το θέμα «HIV + Τρανς Άνθρωποι», δίνοντας πτυχές του διπλού στίγματος που βιώνουν τα τρανς άτομα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στοχοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας από την Υγειονομική Διάταξη 39Α, στην οποία βασίστηκε η διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012.

Στην ενότητα «Το λέω ή δεν το λέω» ο Διευθυντής του «Κέντρου Ζωής» Κωστής Χατζημωράκης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Διεκδίκησης Δικαιωμάτων της «Θετικής Φωνής» Γιώργος Τσιακαλάκης, έδωσαν τον τόνο μίας ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε σχετικά με ένα θέμα που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική διάσταση του HIV.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης ένα οπτικοακουστικό κοινωνικό μήνυμα της Μ.Κ.Ο. «Τεχνοδρομώ» και της Θεατρικής Ομάδας Οροθετικών Κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού.