Το Κέντρο Ζωής στην Ημερίδα “Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα” από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

cover

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του Κέντρου Ζωής στην Ημερίδα «Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα», που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα» και Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι σπουδαστές Επαγγελμάτων Υγείας , παρακολούθησαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ  «Οδυσσέας Ελύτης» θέματα τα οποία κάλυπταν αντικείμενα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διαιτητικής, Μικροβιολογίας, Φαρμακολογίας και Ψυχικής Υγείας.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κος Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεχόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Επαγγελματιών Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αλλά κυρίως να προλαμβάνουν την ασθένεια και συνεχάρη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την ποιοτική εκπαίδευση που παρέχει στους μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα, εκπρόσωποι και εθελοντές από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και το Κέντρο Ζωής  ενημέρωσαν το σπουδαστικό κοινό για «Προγράμματα Δρόμου για νέους και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες»,  καθώς και για θέματα που αφορούν το HIV/AIDS.