Το Κέντρο Ζωής παίρνει θέση σε άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας liberal.gr με τίτλο: «Μολύνει τη χώρα με AIDS η κυβέρνηση»

«Μολύνει τη χώρα με AIDS η κυβέρνηση». Ο τίτλος πρόσφατου άρθρου στην ενημερωτική ιστοσελίδα liberal.gr, του οποίου ο συντάκτης, κ. Παπαδόπουλος – Τετράδης, μας ενημερώνει ότι: «Το AIDS, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα σύνδρομο ανοσοποιητικής ανεπάρκειας. Δηλαδή, το ανοσοποιητικό σύστημα χάνει τις άμυνες του και αφήνει τον οργανισμό απροστάτευτο…» (sic) και, στη συνέχεια, παραλληλίζει το σύνδρομο της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS) με τις τρέχουσες εξελίξεις σε σημαντικά οικονομικά και εθνικά ζητήματα της χώρας, περιγράφοντας μια εικόνα διάλυσης και καταστροφής.

Mε τη σειρά μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Παπαδόπουλο – Τετράδη για τα εξής:

  • Το AIDS είναι ένα σύνδρομο που αναπτύσσεται μακροπρόθεσμα σε έναν άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, εφόσον αυτός δεν έχει διαγνωσθεί και δε λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία. Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, υπάρχουν φαρμακευτικές θεραπείες για τη λοίμωξη με τον ιό HIV που δίνουν στον οροθετικό πληθυσμό τη δυνατότητα να ζήσει μια ζωή εξίσου μακρά, εξίσου υγιή και εξίσου γεμάτη, όπως και ο κάθε άνθρωπος, και καθιστούν τη μετάδοση του ιού αδύνατη. Το AIDS εμφανίζεται πλέον όλο και πιο σπάνια και, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπιστεί ιατρικά.
  • Στην Ελλάδα ζουν τουλάχιστον 14,000 άνθρωποι με τον ιό HIV. Άνθρωποι που σπουδάζουν, εργάζονται, έχουν φίλους και οικογένειες, και προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους όπως όλοι. Αν κάτι τους εμποδίζει να έχουν μια ισότιμη ποιότητα ζωής, δεν είναι η λοίμωξη με τον HIV καθαυτή, αλλά η αναπαραγωγή του επιστημονικά παρωχημένου και εσφαλμένου στερεότυπου που θέλει το HIV/AIDS ταυτισμένο με τη συμφορά, την κατάρρευση και τον θάνατο.

Θα θέλαμε, επομένως,  να ζητήσουμε από τον κ. Παπαδόπουλο – Τετράδη να αναλογιστεί τον αντίκτυπο των γραφομένων του σε αυτή τη μερίδα των συνανθρώπων μας και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα και να αναλάβει την ευθύνη του δημόσιου λόγου που εκφέρει.