Κατάθεση Κοινής Δήλωσης – Υπομνήματος LGBTQI+ και Συμμαχικών Οργανώσεων για το δολοφονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι LGBTQI+ και Συμμαχικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, συναντήθηκαν  την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κύριο Νίκο  Βούτση, Κοινή Δήλωση – Υπόμνημα, αξιώνοντας την πλήρη διερεύνηση και απόδοση δικαιοσύνης χωρίς συγκάλυψη για το δολοφονικό λιντσάρισμα του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, καθώς και την ανάληψη συγκεκριμένων θεσμικών και νομοθετικών μέτρων ώστε η Πολιτεία  να είναι στον βέλτιστο βαθμό  θωρακισμένη απέναντι στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, την βία και τον ρατσισμό.

Εκπροσωπώντας όλες τις συνυπογράφουσες οργανώσεις, συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκπρόσωποι από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Athens Pride , Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+).

Περισσότερα για τη συνάντηση εκπροσώπων των LGBTQI+ και συμμαχικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου μπορείτε να διαβάστε στο σχετικό δελτίο τύπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου εδώ.

Το Υπόμνημα επίσης κατατέθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριο Μιχάλη Καλογήρου, καθώς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Για το πλήρες κείμενο της Κοινής Δήλωσης  – Υπομνήματος πατήστε εδώ.