Ολοκλήρωση ημερίδας με θέμα «Γυναίκα & HIV» από το Κέντρο Ζωής, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε εχθές 30 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση συμμετεχόντων, που ξεπέρασαν τον αριθμό των 450 ατόμων, η ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV», που διοργάνωσε το Κέντρο Ζωής, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος γραφείου του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν αφορούσαν επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την σωματική υγεία και αναπαραγωγή, την οροθετική μητέρα και το παιδί. Αναφορά έγινε στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση της οροθετικότητας και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Γυναικών, ενώ οι παρουσιάσεις υποστηρίχθηκαν από καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες της Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα αυτή είναι η αρχή, για περισσότερες δράσεις έγκυρης και στοχευμένης πληροφόρησης για το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς του εθελοντές Αλεξάνδρα Τόκα, Ελένη Γεωργάτου, Θεοδώρα Τερζούδη, Αρετή Μπακιρτζή και το σύνολο των εθελοντών του Κέντρου Ζωής που υποστήριξαν αυτή την διοργάνωση με την υπευθυνότητα, την ευγένεια, το πνεύμα συνεργασίας, την καρδιά και την πρωτοβουλία τους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά για τον επαγγελματισμό τους, τους Αντώνη Ζαφειρόπουλο και Αρίστο Φακιολά που κάλυψαν φωτογραφικά την ημερίδα.

Τέλος να τονίσουμε ότι δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ημερίδα χωρίς την σημαντική υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb. Ενώ οι υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής στη Θεσσαλονίκη παρέχονται με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη – Solidarity Now»

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσων το προσεγγίσουν, εξαιτίας της πολύτιμής προσφοράς του μεγάλου δικτύου εθελοντών που διαθέτει, χωρίς κανέναν διαχωρισμό στην ταυτότητα, το φύλο, την εθνικότητα, τη χώρα προέλευσης, το επάγγελμα και τη θρησκεία των επισκεπτών του.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Webhttp://www.kentrozois.gr/

Facebook: www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/

Γραφείο Αθηνών: Ιερά οδός 42,10435,Κεραμεικός, Αθήνα  Τ: 210 72 57 617

Γραφείο Θεσσαλονίκης : Εγνατία 112,54622, Θεσσαλονίκη Τ:2310 23 70 40