Ολοκλήρωση εκδήλωσης με τίτλο: Βγαίνοντας στην Επιφάνεια – Η ιστορία του Greg Louganis

«Είμαι ένας υπερήφανος οροθετικός, ομοφυλόφιλος άνδρας, νόμιμα παντρεμένος, αλλά ονειρεύομαι την ημέρα που θα  με αντιμετωπίζουν ως απλά έναν άνθρωπο».

Greg Louganis   

                                                                                    

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο βιωματικές ομιλίες του Greg Louganis με τίτλο: «Βγαίνοντας στην επιφάνεια: H ιστορία του Greg Louganis». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εγκαινιάζοντας το φετινό πρόγραμμα ομιλιών του Megaron Plus, και στις 17 Σεπτεμβρίου για τους σπουδαστές του The American College of Greece.

Μέσα από μια προσωπική βιωματική αφήγηση, o χρυσός ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στον αγώνα του κατά του κοινωνικού στιγματισμού και των διακρίσεων, σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε καν τι ήταν ο ιός HIV και το ΑIDS, ενώ προσπάθησε  να  προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα στους ακροατές, ώστε να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS στην Ελλάδα.

H πολύτιμη βοήθεια της Ομοσπονδίας κωφών Ελλάδος, με την παροχή διερμηνέων, καθώς και η ταυτόχρονη  μετάφραση ( Αγγλικά – Ελληνικά), κατόρθωσαν να μην αποκλειστεί καμία κοινωνική ομάδα από την παρακολούθηση της εκδήλωσης.

Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, το ακροατήριο αγκάλιασε με θέρμη τον ομιλητή και το περιεχόμενο της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του στίγματος και των διακρίσεων απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έμμεσα ή άμεσα την οροθετικότητα στη ζωή τους.

Με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις, το Κέντρο Ζωής εγκαινιάζει έναν καινούργιο τρόπο προσέγγισης της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για κοινωνική εκπαίδευση και ενημέρωση, επιδιώκοντας να  συμβάλει στην όσο το δυνατόν ορθότερη υιοθέτηση απόψεων από το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η κομβική συνεργασία των Εθελοντών και του Επιστημονικού προσωπικού, κατέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι στο Κέντρο Ζωής δεν περισσεύει κανείς.

Το Κέντρο Ζωής ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες Janssen  – GlaxoSmithKline  – MAC CosmeticsHilton  για την υποστήριξη τους.

Γραφείο Τύπου  

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 72 57 617 – 210 72 33 848