Εκδήλωση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS ειδικά για γυναίκες, από το Κέντρο Ζωής

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες και εθελοντές του Κέντρου Ζωής θα βρίσκονται στο συνΑθηνά, την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2015 ( 12:00 -17:00 ) όπου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, με στόχο να ενημερώσουν όλες τις γυναίκες για τον ιό HIV, σε μια εκδήλωση πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Στην Ελλάδα περίπου το 17,7%  των συνολικών HIV διαγνώσεων είναι γυναίκες. Η HIV λοίμωξη αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ η ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη συχνότητα μετάδοσης στις γυναίκες, είναι 25 –29 ετών. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή. Πολύ συχνά παρατηρείται καθυστέρηση ανίχνευσης και διάγνωσης του HIV στις γυναίκες με δυσμενείς συνέπειες στο επίπεδο της ιατρικής αντιμετώπισης.

Στόχος του προγράμματος ενδυνάμωσης γυναικών, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών που ζουν με HIV στην Ελλάδα, η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις ιδιαίτερες ανάγκες των οροθετικών γυναικών, η δημιουργία δικτύου υποστήριξης και ενδυνάμωσης οροθετικών γυναικών στην κοινότητα.

To πρόγραμμα ενημέρωσης γυναικών, εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Κέντρου Ζωής και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της εταιρίας BristolMyers Squibb.

Από το 2011 το Κέντρο Ζωής υλοποιεί δράσεις υποστήριξης οροθετικών γυναικών που περιλαμβάνουν, κλειστές συζητήσεις γυναικών, ενημερωτικές συναντήσεις με Εξειδικευμένους Επαγγελματίες, ομάδα ψυχολογικής στήριξης γυναικών αλλά και επιστημονική υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος ενδυνάμωσης γυναικών  “SHE”, το οποίο περιλαμβάνει ομάδες αυτοστήριξης οροθετικών γυναικών σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Ζωής : 210 72.57.617, www.kentrozois.gr

Women DELTIO TYPOY