Εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος: «Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη»

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρες 10.30-13.30, στον Πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης του Προγράμματος: «Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Προγράμματος, θα δοθεί ενημέρωση για τις επιμέρους δράσεις καθώς και για τις καλές πρακτικές που απορρέουν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος.

Στις δράσεις του Προγράμματος συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης των HIV και HEP C, η εξέταση και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωση για θέματα που ενδέχεται να προκύψουν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εξέτασης.

Το Πρόγραμμα «Δημόσια Υγεία: Πρόληψη, Εξέταση, Υποστήριξη» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016. Υλοποιείται από την PRAKSIS σε συνεργασία με τις οργανώσεις Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας, Θετική Φωνή και Κέντρο Ζωής. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε εδώ όλο το δελτίο επικοινωνίας