Νέα συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου!

Έναρξη της εκστρατείας “epHIVia” στα σχολεία του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το «Κέντρο Ζωής» για την πρόληψη και την προστασία από τον ιό HIV

 Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης της υγείας των πολιτών εγκαινιάζει συνεργασία με το “Κέντρο Ζωής”για την υλοποίηση του προγράμματος epHIVia σχεδιασμένο να απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη σωστή ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Αφορμή για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκστρατείας αυτής στάθηκαν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2010 – 2014, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό των νέων κρουσμάτων του ιού HIV στις ηλικίες 13-29 (έφηβοι & νέοι) αγγίζει κατά μέσο όρο το 27%.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ποσοστό ανησυχητικά υψηλό που δεν μπορεί να παραβλεφθεί και έχοντας ως αρχή ότι η καλύτερη  θεραπεία είναι η πρόληψη, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες παρεμβάσεις σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μέσω διαδραστικών ενημερώσεων και εκπαιδεύσεων για την προστασία και πρόληψη από τον ιό HIV.

Η υλοποίηση του προγράμματος “epHIVia” θα γίνει από το επιστημονικό προσωπικό του «Κέντρου Ζωής», ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και τους άρτια εκπαιδευμένους εθελοντές της οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή της αναγνωρισμένης, μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο Ζωής» για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Αγ. Δημητρίου δεν είναι τυχαία, αφού πρόκειται  για τη μοναδική στο είδος οργάνωση στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την υποστήριξη των οροθετικών ατόμων και την εκπόνηση και υλοποίηση ενημερωτικών προγραμμάτων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης για την προστασία και πρόληψη από τον ιό HIV.

Για την αναγγελία και επικοινωνία της εκστρατείας “epHIVia” που θα τρέξει τους ερχόμενους μήνες στα σχολεία της πόλης, αλλά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στο Δημ. Θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’, εκδήλωση κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας “ΘΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” του σκηνοθέτη και παραγωγού Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τα θέματα σχετικά με τον ιό HIV και τα οροθετικά άτομα. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Γενικό Δ/ντη του “Κέντρου Ζωής”  κ. Νίκου Στεργίου σχετικά με τον ιό HIV στην Ελλάδα, τις τελευταίες μελέτες και στατιστικές, το πρόγραμμα “epHIVia”, αλλά και συζήτηση με το κοινό.