Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Καλαμαριά

 

Βάζουμε STOP στο «στίγμα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης και την Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ,  πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 18.15 το απόγευμα, στο Θεατράκι της «οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως).

Στην εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του HIV/AIDS στους νέους: ο ρόλος των γονέων, του σχολείου και του γιατρού» θα μιλήσουν:

  • Ο Παναγιώτης Κολλάρας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θα αναπτύξει το θέμα «Η Λοίμωξη HIV στην Ελλάδα σήμερα»
  • Ο Απόστολος Πελτέκης, Κλινικός Ψυχολόγος στο Κέντρο Ζωής, θα αναφερθεί στο θέμα «HIV & Γυναίκα: η ιδιαίτερη ευαλωτότητα των νέων γυναικών στον HIV»
  • Η Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Med Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: ο ρόλος των γονιών και του σχολείου».

Την ίδια μέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, θα υπάρχουν ενημερωτικά stand διαφόρων  φορέων (ΚΠ ‘ΕΛΠΙΔΑ’, Κέντρο Ζωής, Praksis, ΚΕΘΕΑ-Ανάδυση, ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Θετική Φωνή, ThessCheckpoint, Ανώνυμοι Ναρκομανείς)  για να πληροφορούν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους,  σχετικά με το θέμα. Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μ. Γρίβα (Ubu Art Crew) θα παρουσιάσει ένα δρώμενο, ενώ το Μουσικό Σχήμα της Ρ. Τσελεπίδου και του Κυρατσού θα παίξει και θα τραγουδήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο η ΜΚΟ Praksis, με ειδικευμένο προσωπικό θα πραγματοποιεί αυτή τη μέρα δωρεάν ταχεία εξέταση για τον HIV σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Δράσεις, όμως, ευαισθητοποίησης  ξεκινούν νωρίτερα, από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, από το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ και το Κέντρο Ζωής, οι οποίες  απευθύνονται σε μαθητές Λυκείων της Καλαμαριάς με  στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν πάνω στο θέμα της πρόληψης και της προφύλαξης από την HIV λοίμωξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Β. Ασκητοπούλου (ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ-2310 442044) ή τον κ. Α. Πελτέκη (Κέντρο Ζωής – 2310 237040).