Δελτίο τύπου για το σεμινάριο “Ο HIV στη δημόσια σφαίρα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

 

Το τρίτο σεμινάριο του προγράμματoς «Ο HIV στη δημόσια σφαίρα: Αλλάζοντας αντιλήψεις – Προασπίζοντας δικαιώματα», το οποίο απευθυνόταν σε δημοσιογράφους και σπουδαστές δημοσιογραφίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, από τις οργανώσεις «Κέντρο Ζωής», Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»και την «PRAKSIS».

Το σεμινάριο είχε τίτλο «HIV: Γνώση – Αντιλήψεις – Δικαιώματα» και έθετε ως στόχο την καλύτερη ενημέρωση γύρω από την HIV λοίμωξη, την ορθή αντιμετώπισή της καθώς και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που ζουν με τον HIV & το AIDS.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δημοσιογράφοι από μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως η Αυγή, ο Ριζοσπάστης, το Weekinews, το ygeia360.gr και το protagon.gr, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και φοιτητές δημοσιογραφίας από τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μποδοσάκη, διαχειριστή επιχορήγησης του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η συγκεκριμένη κοινή δράση. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, κα. Μαριλένα Κατσίμη. Να σημειώσουμε εδώ την σημαντική στήριξη της ΕΣΗΕΑ στην υλοποίηση του σεμιναρίου, με την παραχώρηση της αίθουσας και την ενημέρωση των μελών της.

Μέσα από τη δράση προέκυψε και η ανάγκη για τη δημιουργία ενός οδηγού ορολογίας για τους δημοσιογράφους, τον οποίο οι 3 οργανώσεις δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων μηνών.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ο HIV ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ: ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ – ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την «Praksis» και το «Κέντρο Ζωής».

Για να δείτε το επίσημο δελτίο τύπου πατήστε Εδώ