ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Β’ & Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Το Κέντρο Ζωής, με πανελλήνια άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιεί ενημερώσεις για την HIV λοίμωξη και το AIDS σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου. Ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων και έμπειρων στελεχών του Οργανισμού πραγματοποιούν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και των δεκατριών (13) περιφερειών της Ελλάδας.

Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, έχει αναλάβει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ενώ έχει διασφαλιστεί έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Παράλληλα, την εκπαίδευση των ενημερωτών του προγράμματος ανέλαβε το Γραφείο Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης Κοινού του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Η ενημέρωση του μαθητικού – νεανικού πληθυσμού της Ελλάδας αποσκοπεί στο να καλύψει ένα επανειλημμένως διαπιστωμένο και κρίσιμης σημασίας κενό, για την ατομική και τη δημόσια υγεία, σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS. Η απουσία και η αναγκαιότητα ένταξης θεμάτων, σχετικών με τη σεξουαλική αγωγή στα αναλυτικά σχολικά προγράμματα έχει επισημανθεί εδώ και δεκαετίες από ποικίλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. Πληθώρα ερευνών, άλλωστε, δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στην χώρα μας υποστηρίζει την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο (βλ. Γερούκη Μ., «Η σεξουαλική αγωγή στο σχολείο»).

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης, σε σχέση με την HIV λοίμωξη και το AIDS,

  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV,

  • η εξάλειψη των στερεοτύπων και η καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS.

Για την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών στους μαθητές του σχολείου σας μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας των γραφείων μας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (210 72 57 617 – 210 72 33 848 & 2310 23 70 40 αντίστοιχα) ή να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε εδώ και να την στείλετε στο info@kentrozois.gr