ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Οι  εθελοντές  αποτελούν  τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής, ενώ προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.

 

Οι εθελοντές μας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής κατάστασης και επαγγέλματος, ενώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός μοναδικού σκοπού: Να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στην  προώθηση της υποστήριξης των ατόμων με HIV/AIDS μέσω της εκπαίδευσης, απασχόλησης και υποστήριξης.

 

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής στο Κέντρο Ζωής είναι η εξής:

 

– Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον υποψήφιο εθελοντή.

(πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους ή/και σε απάντηση σχετικής ανακοίνωσης από το Κέντρο Ζωής)

-Προσωπική συνέντευξη του ενδιαφερόμενου με την Υπεύθυνη Εθελοντικών Υπηρεσιών.

(πραγματοποιείται περίπου έναν μήνα πριν το σεμινάριο)

-Παρακολούθηση σεμιναρίου από τα άτομα που επιλέχθηκαν από τις συνεντεύξεις, η οποία είναι υποχρεωτική

-Ένταξη σε μία από τις εθελοντικές ομάδες- υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται συνήθως μία ή δύο φορές το χρόνο (ανάλογα τις ανάγκες του Κέντρου) και ολοκληρώνεται σε τρία σαββατοκύριακα (συνολικά 42 ώρες), επιτρέποντας σε όλους τους εθελοντές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από το θέμα με το οποίο πρόκειται να ασχοληθούν.

Οι γνώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • την ιδεολογία και τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Ζωής,
  • γενικά ιατρικά στοιχεία για τον ιό HIV και το AIDS,
  • θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και ψυχοκοινωνικής αντιμετώπισης του AIDS, όπως επίσης και εμπειρικές ασκήσεις που δίνουν την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να γνωριστούν μεταξύ τους και να μάθουν να εργάζονται ως ομάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την επόμενη εκπαίδευση εθελοντών μπορείτε να απευθύνεστε στηνΥπεύθυνη Ψυχολογικής Υπηρεσίας και Εθελοντικών Υπηρεσιών – Μαρία Κουλεντιανού, Δευτέρα και Τετάρτη 13.00-21.00 και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.00-17.00.

Τηλέφωνο: 210 7257617 & 210 7233848  Ε-mail: [email protected]